Forfattersamtaler

“Min samtale med Lea var både inspirerende og hyggelig, og jeg er dybt imponeret over hendes store litterære indsigt, som kom til udtryk i spændende betragtninger, nye vinkler og tankevækkende spørgsmål. En skøn aften!”

Benjamin Koppel

Samtale med udgangspunkt i Annas sang

Mikrofon
Mikrofon

Den gode samtale

Jeg synes som oftest en forfattersamtale er bedst, når der er plads til fordybelse i bogen, nye perspektiver og underholdende anekdoter undervejs.

Jeg har over 10 års erfaring med live forfattersamtaler. Som moderator er jeg engageret, velforberedt og uformel. Jeg sørger for at både publikum og deltagende forfatter/ere befinder sig et behageligt sted, og jeg ser det som min fornemste opgave at lægge fundamentet for den engagerede, fordybede samtale om en bog, et tema eller et forfatterskab.

Jeg synes forfattersamtaler har det bedste flow, når moderator deltager som ligeværdig samtalepartner. I samtalen er jeg både den professionelle læser men også – når det giver mening i samtalen – den personlige. Jeg vægter det højt, at bogen, der tages udgangspunkt i, ikke analyseres, men læses. Og så er jeg ikke bange for at samtalen drejer uventede steder hen: jeg giver gerne plads til de svære, tabuiserede tanker, de store uventede perspektiver og det befriende latterbrøl – erfaringen har lært mig, at samtalen fungerer bedre som små, snørklede skovstier end som en lineær, sekssporet motorvej.

Jeg samtaler med fag- såvel som skønlitterære forfattere og er vant til og glad for både bred og smal, etableret og ny litteratur.

Jeg har tidligere talt med bl.a.: 
Asta Olivia Nordenhof, Jens Smærup Sørensen, Peter Øvig, Hanne-Vibeke Holst, Emma Holten, Emmy Laura Pérez Fjalland, Tomas Espedal, Glenn Bech, Anne B. Ragde, Nicklas Brendborg, Josefine Klougart, Stine Askov, Caspar Eric, Keld Conradsen, Annette Bjergfeldt, Katharina Volckmer, Lina Wolff, Theis Ørntoft, Camilla Stockmann
Thomas Korsgaard, Christina Hesselholdt, Søren Ulrik Thomsen, Nina Lykke

(og ca. 100 andre forrygende forfattere)

Samtale med forfatter Stine Askov på Bogforum 2022